πώς να φτιάξετε κομψά scrunchies

scrunchies με ουρά

Τα scrunchies, το αγαπημένο μας αξεσουάρ μαλλιών από τα ‘90s έχει επιστρέψει για τα καλά και θεωρείται κλασσικό. Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στη γοητεία τους, γι’αυτό λογικά θα έχετε ήδη τη δική σας συλλογή από scrunchies. Υπάρχουν διαφορετικά είδη από scrunchies ανάλογα το ύφασμα και το στυλ τους. Είναι απλά; Με φιόγκο; Με ουρά; Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, πιστεύω ότι τα scrunchies με ουρά είναι τα πιο χαριτωμένα, και σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω πώς να φτιάξετε δικά σας scrunchies με ουρά.

scrunchies με ουρά

Τα scrunchies με ουρά μπορούν να φτιαχτούν με οποιοδήποτε ύφασμα. Επιλέξτε ύφασμα και το μήκος της ουράς ανάλογα με το στυλ σας. Ωστόσο, αν δεν έχετε εμπειρία με το ράψιμο, ξεκινήστε με βαμβακερό ύφασμα επειδή είναι εύκολο να το διαχειριστείτε.

Υλικά

  • Ύφασμα/Υφάσματα
  • Λάστιχο (πλάτος 6-8 εκ.)
  • Ψαλίδι για ύφασμα
  • Παραμάνες (2)
  • Βελόνα & κλωστή
  • Καρφίτσες
  • Ραπτομηχανή (εναλλακτικά, μπορείτε να ράψετε με το χέρι)

Οδηγίες

1. Κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα διαστάσεων 60 με 8-10 εκ.

2. Τυλίξτε το ύφασμα στο μισό κατά μήκος, με τις σωστές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε. Αφήνοντας ένα 1 εκ. περιθώριο, ράψτε κατά μήκος για να δημιουργήσετε ένα κύλινδρο. Μετά, γυρίστε το ύφασμα στη σωστή μεριά.

3. Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο 20 εκ. Προσθέστε μία παραμάνα σε κάθε άκρη του λάστιχου. Τη μία άκρη του λάστιχου σταθεροποιήστε την στη μία μεριά του κυλίνδρου, και μετά περάστε το λάστιχο μέσα από το ύφασμα.

4. Αφαιρέστε τις παραμάνες. Προσέξτε να μην χάσετε τις άκρες του λάστιχου. Κρατήστε το λάστιχο έτσι ώστε 1 εκ. από τη μία άκρη να βρίσκεται πάνω στην άλλη άκρη και σταθεροποιήστε με καρφίτσα. Ράψτε τις δύο άκρες μαζί.

5. Σε κάθε άκρη από το ύφασμα τυλίξτε 0,5 εκ. προς τα μέσα. Διπλώστε προς τα μέσα για να κρύψετε τα τελειώματα από τις άκρες. Σταθεροποιήστε με καρφίτσες.

6. Χρησιμοποιήστε κλωστή και βελόνα για να ράψετε τις άκρες μαζί, ενώ ταυτόχρονα κρατάτε τις άκρες τυλιγμένες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ραπτομηχανή για να ράψετε μια ευθεία γραμμή πάνω στις τυλιγμένες άκρες. Το scrunchie είναι έτοιμο!

7. Για να φτιάξετε την ουρά, κόψτε ένα κομμάτι ύφασμα διαστάσεων 30 επί 8 εκ. Διπλώστε το ύφασμα στα δύο κατά μήκος με τις σωστές πλευρές μαζί. Καρφιτσώστε.

8. Αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. στην άκρη, και ένα άνοιγμα 3 εκ. περίπου στο κέντρο, ράψτε το ύφασμα. Γυρίστε το ύφασμα στη σωστή πλευρά.

9. Ράψτε το ανοιχτό κομμάτι με το χέρι ή την ραπτομηχανή αφήνοντας περιθώριο 0,3-0,5 εκ.

10. Δέστε το ύφασμα με έναν κόμπο γύρω από το scrunchie. Προσαρμόστε το μέχρι να σας αρέσει. Προσωπικά, προτιμώ να το δένω πάνω από το σημείο που είναι η ραφή για να την καλύπτω. Έτσι το scrunchie φαίνεται πιο περιποιημένο.

scrunchies με ουρά
scrunchies με ουρά

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά υφάσματα και χρώματα για να φτιάξετε εποχικά scrunchies. Δοκιμάστε διαφορετικά scrunchies για το καλοκαίρι ή τον χειμώνα για να ταιριάζουν με τα ρούχα σας. Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο και να φτιάξετε τα δικά σας scrunchies.

scrunchies με ουρά

Σχετικό άρθρο: πώς να φτιάξετε σκουλαρίκια με αλυσίδα

scrunchies με ουρά
scrunchies με ουρά
LIiked this post? Pin it for later.

Leave a Reply

Your email address will not be published.