Πώς να φτιάξεις ένα διακοσμητικό τοίχου με θήκες

διακοσμητικό τοίχου με θήκες
Πώς να φτιάξεις ένα διακοσμητικό τοίχου με θήκες

Ένα διακοσμητικό τοίχου με θήκες θα ομορφύνει το σπίτι σου και ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ως αποθηκευτικός χώρος για διάφορα μικροαντικείμενα. Μπορείς να το βάλεις σε οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού σου. Ιδανικά ταιριάζει στο γραφείο σου ή δίπλα στην εξώπορτα για κλειδιά και άλλα μικροπράγματα. Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξω πώς μπορείς να φτιάξεις ένα διακοσμητικό τοίχου με θήκες χρησιμοποιώντας πράγματα που ίσως έχεις ήδη στο σπίτι.

διακοσμητικό τοίχου με θήκες

Θα χρειαστεις

  1. Ξύλινη κρεμάστρα, ξύλο ή ένα μικρό κουρτινόξυλο. (Το δικό μου είναι από ένα στόρι που αγόρασα από το Ikea.)
  2. Χοντρή τσόχα (4-5 χιλιοστά πάχος) ή άλλο σταθερό ύφασμα, όπως δέρμα.
  3. Ψαλίδι για υφάσματα
  4. Καρφίτσες
  5. Ύφασμα για τις θήκες
  6. Κλωστή & βελόνα
  7. Σαπούνι για υφάσματα
  8. Σπάγγος ή κορδέλα
διακοσμητικό τοίχου με θήκες

Πώς να φτιάξεις ένα διακοσμητικό τοίχου με θήκες

Οδηγιες

1- Κόψε την τσόχα στο μέγεθος που θες να έχει το διακοσμητικό σου. Το δικό μου είναι 35 x 65 εκατοστά. Είναι σχετικά μικρό, αλλά δεν είχα πολύ χώρο. Φτιάξ’το με βάση το δικό σου χώρο και τα αντικείμενα που θες να αποθηκεύεις σε αυτό.

2- Πάνω στα ύφασμα που έχεις διαλέξει για θήκες, σχεδίασε τα μεγέθη που θες με το σαπούνι και κόψε τα κομμάτια. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτιά ως πατρόν. Π.χ. Αν θες μια θήκη να έχει διαστάσεις 15 x 15 εκατοστά, κόψε ένα χαρτί σε αυτές τις διαστάσεις. Καρφίτσωσέ το στο ύφασμα και χρησιμοποίησέ το ως οδηγό για να κόψεις σωστά τη θήκη.

3- Άφησε απόσταση 10-12 εκατοστά από την άκρη της τσόχας – αυτό το κομμάτι θα χρησιμοποιηθεί για το κρέμασμα – και τοποθέτησε τα κομμάτια πάνω στην τσόχα για να καταλήξεις πώς σου αρέσουν.

διακοσμητικό τοίχου με θήκες

4- Στερέωσε τα κομμάτια πάνω στην τσόχα με καρφίτσες.

διακοσμητικό τοίχου με θήκες

5- Ράψε τις θήκες. Αν τις ράψεις με ραπτομηχανή, μη ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις την κατάληλη βελόνα, αλλιώς θα σπάσει λόγω της τσόχας θα την σπάσει. Διαφορετικά, μπορείς να τις ράψεις με το χέρι.

διακοσμητικό τοίχου με θήκες

6- Δίπλωσε το κομμάτι τσόχας που άφησες πριν, στην πίσω μεριά της τσόχας και στερέωσε το με καρφίτσες. Το κομμάτι ξύλο ή το κουρτινόξυλο θα περάσει μέσα από αυτό το σημείο για να μπορείς να το κρεμάσεις. Αν χρησιμοποιήσεις ξύλινη κρεμάστρα για το κρέμασμα, θα διπλώσεις την τσόχα γύρω από την κρεμάστρα. Ράψε την τσόχα για να τη σταθεροποιήσεις.

διακοσμητικό τοίχου με θήκες

7- Πέρνα το κουρτινόξυλο από την τρύπα. Χρησιμοποίησε σπάγκο ή κάποια κορδέλα για να κρεμάσεις το διακοσμητικό τοίχου και είναι έτοιμο!

διακοσμητικό τοίχου με θήκες

Ανάλογα τα χρώματα και τα υφάσματα που θα επιλέξεις, το διακοσμητικό τοίχου μπορεί να βγει πολύ χρωματιστό ή πιο απλό. Σίγουρα όμως, το αποτέλεσμα θα είναι ωραίο και πρακτικό. Ελπίζω να σου άρεσε αυτό το πρότζεκτ και να δοκιμάσεις να το φτιάξεις και εσύ. Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση, μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο παρακάτω ή να μου στείλεις μήνυμα στο Instagram @obsessedmaker.

Αν σου θυμίζει κάτι η τσόχα, μάλλον έχεις δει ένα πρόσφατο άρθρο στο οποίο χρησιμοποίησα την ίδια τσόχα για να φτιάξω ένα κυλινδρικό καλάθι αποθήκευσης.

LIKED THIS POST? PIN IT

Leave a Reply

Your email address will not be published.