Στην έκθεση Bauhaus100 στο Ludwig Museum

Η έκθεση Bauhaus100 αποτελεί ένα πείραμα να σκεφτούμε το κίνημα που δημιούργησε η σχολή Bauhaus με μία σύγχρονη αντίληψη.

Bauhaus100 Ludwig Museum

Ακριβώς πριν από 100 χρόνια, ο Walter Gropius ίδρυσε το Weimar Bauhaus, ένα μορφωτικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα που έμελλε να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης και καθοριστικό ορόσημο για την ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Η επέτειος γιορτάζεται σε διάφορα σημεία του κόσμου κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, με εντυπωσιακές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Bauhaus100 Ludwig Museum

Ως κίνημα, το Bauhaus ενέπνευσε μεγάλο αριθμό κινημάτων τέχνης και νέες προσεγγίσεις, αλλά η αρχική ιδέα του κινήματος περιστοιχιζόταν γύρω μια συγκεκριμένη ιδέα: η μεταμόρφωση της καθημερινής ζωής σε τέχνη.

Bauhaus100 Ludwig Museum

Σε συν-διοργάνωση με το Budapest Spring Festival και λαμβάνοντας χώρα στο Ludwig Museum στη Βουδαπέστη, η έκθεση Bauhaus100 είναι μέρος των διεθνών εκδηλώσεων εορτασμού για τα 100 Χρόνια από το Bauhaus. Χωρισμένη σε θεματικές ομάδες (σχεδιασμός αντικειμένων, θεωρία του χρώματος, όραμα, κλπ), η έκθεση Bauhaus100 αποτελεί ένα πείραμα να ανακαλέσουμε και να σκεφτούμε το κίνημα που δημιούργησε η σχολή Weimar Bauhaus με μία σύγχρονη αντίληψη. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες για να πάρετε μια γεύση από την έκθεση Bauhaus100 στο Ludwig Museum.

Bauhaus100 Ludwig Museum
Bauhaus100 Ludwig Museum
Bauhaus100 Ludwig Museum
Bauhaus100 Ludwig Museum
Bauhaus100 Ludwig Museum

Σχετικό άρθρο που μπορεί να σας ενδιαφέρει: Παγκοσμίου φήμης μοντέρνα τέχνη στο Μουσείο Hamburger Bahnhof

LIKED THIS POST? PIN IT!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μη ξεχάσετε να με βρείτε στο Instagram @obsessedmaker και το Pinterest @obsessedmaker

Αντίο μέχρι το επόμενο άρθρο! – Αγγελική

Leave a Reply

Your email address will not be published.