Η Art Athina 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο

Art Athina 2019

Η Art Athina, το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε φέτος σε νέο χώρο στην καρδιά της Αθήνας. Η έκθεση διήρκεσε από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσιάζοντας 32 εκθέτες από την Ελλάδα και 4 από το εξωτερικό. Η Art Athina 2019 διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος και την εγκαινίασε, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση περιελάμβανε πληθώρα εκθετών, ερμηνειών και δράσεων, προσελκύοντας εντυπωσιακό αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Επιπλέον, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Takis που απεβίωσε στις 9 Αυγούστου, μία από τις συμμετέχουσες γκαλερί, η Mihalarias, παρουσίασε μια επιλογή από τις δουλειές του καλλιτέχνη.

Art Athina 2019
Art Athina 2019

Το Ζάππειο Μέγαρο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Τέχνη, τον Αθλητισμό και την Ελληνική Ιστορία και αποτελεί το πρώτο κτίριο που επιλέχθηκε για τους σκοπούς των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται ορόσημο για την Νεοελληνική Κλασσική αρχιτεκτονική. Η διοργάνωση της Art Athina 2019 στο κέντρο της Αθήνας επηρέασε θετικά την προσέλευση του κοινού καθώς η πρόσβαση ήταν πιο εύκολη για όλους του Αθηναίους, σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Art Athina 2019 διοργανώθηκε και το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα γεγονός που έδωσε θετικές εντυπώσεις στη συνολική εικόνα της εκδήλωσης.

Art Athina 2019

Σχετικά με το σημαντικό κομμάτι της έκθεσης, δηλαδή τα εκθέματα, μου άρεσαν ιδιαιτέρως μερικά έργα. Υπήρχαν αρκετοί πίνακες και έργα τέχνης που τραβούσαν την προσοχή του κοινού και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Συνολικά όμως, νιώθω ότι η φετινή Art Athina παρουσίασε “εύκολα” έργα που δεν προκαλούσαν συζήτηση ή έντονα συναισθήματα, παρά μπορούσαν να λειτουργήσουν ως διακοσμητική τέχνη.

Art Athina 2019

Σχετικά Άρθρα: Art Athina 2018, Art Athina 2016

LIKED THIS POST? PIN IT!

Περισσότερες πληροφορίες για την Art Athina 2019 εδώ.

– Αγγελική

Leave a Reply

Your email address will not be published.