Πώς να φτιάξεις μια Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Φτιάξε μια Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα για να στολίσετε το σπίτι σας.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Έχεις στολίσει για τις γιορτές; Μήπως σκοπεύεις να στολίσεις αυτές τις ημέρες; Προσωπικά, κάθε χρόνο σκέφτομαι ότι πρέπει να στολίσω στο τέλος του Νοεμβρίου, αλλά πάντα καταλήγω να στολίζω στα μέσα του Δεκέμβρη. Ευτυχώς που ο στολισμός που επιλέγω είναι συνήθως απλός και μίνιμαλ, οπότε ολοκληρώνω την διαδικασία γρήγορα. Φέτος, έφτιαξα μια γιρλάντα με χριστουγεννιάτικες μπάλες, και το αποτέλεσμα μου φαίνεται πολύ χαριτωμένο. Μπορείς να φτιάξεις και εσύ τη δική σου χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με τις παρακάτω οδηγίες.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Θα χρειαστεις:

 • Κορδέλα
 • Χριστουγεννιάτικες μπάλες (χρώμα/στυλ της προτίμησής σου)
 • Ψαλίδι
Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Οδηγιες:

 1. Κόψε ένα κομμάτι κορδέλα μήκους 10-12 εκ.
 2. Περάσεε την κορδέλα μέσα από τον κρίκο της χριστουγεννιάτικης μπάλας και κάνε έναν διπλό κόμπο. Κόψε την περιττή κορδέλα.
 3. Επανάλαβε το παραπάνω βήμα για όλες τις χριστουγεννιάτικες μπάλες.
 4. Κόψε ένα κομμάτι κορδέλα, αρκετά μεγάλο για το χώρο που θα τοποθετήσεις την γιρλάντα. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια μεζούρα για να μετρήσεις. Η δική μου γιρλάντα έχει μήκος 4,5 μ. αλλά ο τοίχος έχει μήκος 3,2 μ. (η διαφορά είναι στις καμπύλες που δημιουργεί η γιρλάντα). Είναι προτιμότερο να κόψεις ένα μεγαλύτερο κομμάτι κορδέλας, και στην πορεία να κόψεις ό,τι δε χρειάζεσαι.
 5. Πέρασε την κορδέλα μέσα από τον παραπάνω κρίκο που έφτιξες με το μικρό κομμάτι κορδέλας. Περίπου 30 εκ. από την αρχή της κορδέλας, κάνε έναν κόμπο για να στερεώσεις την μπάλα σε αυτό το σημείο.
 6. Σε απόσταση 10 εκ. τοποθέτησε άλλη μία χριστουγεννιάτικη μπάλα.
 7. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να τοποθετήσεις όλες τις χριστουγεννιάτικες μπάλες.
 8. Τοποθέτησε τη γιρλάντα!
Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Ξέρω ότι η γιρλάντα μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και ίσως δε χρειάζονται οδηγίες. Ωστόσο, αν έχεις κάποια ερώτηση/απορία, άφησε σχόλιο παρακάτω, ή στείλε μου μήνυμα στο Instagram @obsessedmaker και θα σου απαντήσω άμεσα. Πώς σου φαίνεται η γιρλάντα;

Σχετικά άρθρα: Χριστουγεννιάτικο δέντρο + diy ξύλινα στολίδιαπώς να φτιάξεις χριστουγεννιάτικες κάρτες με περιοδικά3 εύκολες diy ιδέες για να στολίσεις τα δώρα σου

Liked this post? Pin it!

Αγγελική

Leave a Reply

Your email address will not be published.